1 Haziran 2009 Pazartesi

EPSG Bulucu


EPSG bulucu; EPSG kod aramada ve tanımlanmış kodların parametreleri görüntülemekte kullanılan programdır. Sol alanda Türkiyede sık kullanılan UTM projeksiyonu ve Coğrafi Koordinat Sistemine ait EPSG kodları tanımlanmıştır. Liste üzerinde seçim yapıldığında o sisteme ait parametreler görüntülenir. Arama bölümüne EPSG kodu yazılarak arama yapılabilir.

Programı indirmek için tıklayın...

NetcadGE Balance



Homojen kayıklıklar Netcadde kaydırma yapılarak ya da bir kaç yöntem kullanılarak düzeltilmektedir fakat kayıklıkların homojen olmaması durumunda bu verileri farklı dönüşüm yöntemleri ile düzeltmek gerekir.
NetcadGE Balance programı; Netcadden Google Earh’e aktarılmış verilerdeki kayıklıkları düzeltmek amacıyla hazırlanmıştır.

Düzeltme işlemi için; GE’deki hatalı koordinatlar ve olması gereken yeni koordinatlar alınarak Netcad ortamında Afin ya da Helmert dönüşümü yapılması gerekmektedir. Afin ve Helmert için ez az 4 ortak koordinata ihtiyaç duyulduğundan, GE’de en az 4 noktadan koordinat almak gerekir. Koordinatlar, özellikle kayıklıkların fazla olduğu yerlerden ve proje alanına homojen dağılacak biçimde alınmalıdır.
Detaylı bilgi için kullanım klavuzuna bakınız.

Programı indirmek için tıklayın...

Netcad Afresh













Netcad Afresh programı; Netcad’in kilitlenme durumunda kapatılması, registry ayarlarının temizlenmesi vb. işlemleri otomatikleştirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Program kurulup çalıştırıldığında, masaüstü sağ alt köşeye yeşil ikon şeklinde gelecektir.

İkona sağ tıklandığında işlem menusu açılacaktır.

Netcad Afresh
- Netcad’i kapatma
- Registry temizliği
- Netcad’in tekrar çalıştırılması işlemini otomatik yapar.

Hangi işlemleri yapacağı bilgisi ayarlar bölümünde tanımlanır.

Programı indirmek için tıklayın...