30 Kasım 2008 Pazar

MobilCBS v3.0 (Yeni versiyon)



MobilCBS (Mobil Coğrafi Bilgi Sistemi), arazide mobil cihazlar yardımıyla koordinatlı veri toplama ve aplikasyon yazılımıdır. Veri toplamadaki üstün filtreleme özellikleri sayesinde defalarca araziye çıkmadan kontrollü biçimde veri toplamanızı sağlar. Elde edilen veriler kml/kmz (Google Earth) ve dxf formatlarında export edilebilir. Dxf formatındaki veriler Netcad, Arcgis, Mapinfo, Microstation, Autocad gibi cad-gis programlarına alınarak kullanılabilir.



Coğrafi (WGS84) ve Utm (ED50) sistemlerinde çalışmaktadır. UTM 3 derece ve 6 derecelik dilim ve dilim orta meridyeni ayarı yapılabilir. Hep proje için ayrı projeksiyon tanımlanabilir.

Coğrafi ya da utm koordinatlar yüklenerek arazide anlık aplikasyon yapılabilir, aplikasyon noktalarına olan mesafeler grafik arayüzde anlık görüntülenebilir ve nokta aplike edilebilir. Böylece bir çok noktadan kestirim yaparak yeni noktalar arazide bulunabilir ve işaretlenebilir.
Arazide yeni detay noktaları toplanarak bu noktalara olan belirli mesafelerdeki noktalar bulunabilir.


Google Earth export edilmiş veriler


Mapinfo içerisindeki veriler


MobilCBS programı, Win Mobile işletim sistemi olan cep bilgisayarları, el terminali ya da MobileMapper gibi cihazlarla kullanılabilir. DGPS desteği sayesinde metre altı hassasiyette veri toplanabilir.
Harita, Planlama, Tarım, Jeoloji, Orman, Çevre, İnşaat vb. konularını kapsayan her türlü saha işlerinde rahatlıkla kullanılabilir.